Portalul vraciilor și vrăjitoarelor din România şi din Europa - Simbolismul în tarot
Autentificare
Recomandate
CLIPA - cea mai veche revista românească din Statele Unite în circulaţie. Revistă independentă de informaţie socio-politică şi cultură editată săptămânal în SUA.
E-migrant.ro - Forumul romanilor din strainatate.


Simbolismul în tarot

Este imposibil de a vă da aici simbolistica completă a figurilor tarotului. Totuşi, câteva reguli generale permit de a interpreta sensul lor global. În primul rând, tarotul este o proiecţie a inconştientului colectiv. Ca în vise sau alte figuraţii proiectate, există inversiunea sensurilor.

Astfel, de la stânga la dreapta personajele au o semnificaţie inversă decât cea convenită de a se da de la dreapta la stânga în psihologie. O persoană întoarsă spre stânga are un rol esenţial activ sau material, de exemplu. Invers, un personaj întors către dreapta se va interpreta prin meditaţie sau întoarcerea în sine.


Dar semnele, atenţie, nu pot fi interpretate decât segment cu segment al corpului. Altfel, orientarea capului poate să difere de cea a corpului şi fiecare parte ia la rândul sau o semnificaţie dată. Apoi, atitudinea generală a personajului reprezintă chiar valoarea sa. Un personaj aşezat este înainte de orice static, pe când un personaj în picioare este dinamic şi activ.

Doresc acum de a detalia puţin, cu bunăvoinţa dvs., valoarea respectivă  a fiecărui element sau atribut care figurează pe Secretele majore. Capul, bustul şi abdomenul reprezintă respectiv gândirea, afectivitatea şi instinctele.

Braţul drept şi braţul stâng, mâna dreaptă şi mâna stângă, piciorul drept şi cel stâng au o semnificaţie inversă, dar conformă  celei care se dă în psihologia ştiinţifică.

Părul şi barba reprezintă respectiv dinamismul instinctiv masculin sau feminin şi viril. Hainele iau, în mod simbolic, semnificaţia segmentelor corpului pe care îl acoperă. Un colier, de exemplu, reprezintă  atributul social al dependenţei de colectivitate. Cureaua reprezintă dominarea instinctelor. Coafura se traduce prin supunerea individului unei autorităţi (materiale sau spirituale) şi o simbolizează. Epoleţii, sceptrul, ecusoanele etc. au semnificaţii doar dacă li se cunoaşte simbolica.


Vizitatori unici

Free counters!

Situri Roxo Inc. în România


Get listed in a premium web site directory for free where you can find more resources about Internet Web Directory List Directory