Portalul vraciilor și vrăjitoarelor din România şi din Europa - Culorile tarotului
Autentificare
Recomandate
CLIPA - cea mai veche revista românească din Statele Unite în circulaţie. Revistă independentă de informaţie socio-politică şi cultură editată săptămânal în SUA.
E-migrant.ro - Forumul romanilor din strainatate.


Culorile tarotului

Jocul de tarot comportă şapte culori: albastru, roşu, galben, alb, negru, culoarea pielii, verde (violet în Secretele minore). Interpretarea acestor culori diferite este cea dată de simbolica din Evul Mediu.

Astfel, Papesa poartă o rochie roşie ascunsă sub o haină albastră în timp ce Papa poartă o robă albastră ascunsă de o capă roşie. Cred că vă daţi seama: valoarea acestor elemente este evidentă. Se ştie că Papii sunt îmbrăcaţi în alb!

Secretele majore (cu excepţia lui Mat), poartă fiecare un număr care nu este doar un simplu număr de ordine. Ele pot fi combinate şi permit de a se stabili conexiuni multiple între diferite cărţi (asta depinde însă de cunoştinţele şi de talentul vrăjitoarei). Tarotul este ca o carte deschisă care are multe chei secundare.

Secretele majore exprimă progresele şi evoluţia umană şi cosmică. Dar pentru a înţelege acest mesaj, nu este de ajuns de a interpreta lamele în ordinea lor numerică. Există mai multe căi.

Precizez că în Secretele minore, Sabia, Cupa, Dinarul şi Bastonul corespund respectiv Aerului, Apei, Pământului şi Focului în ordinea Elementelor, iar pe planul arhetipurilor Acţiunii, Sensibilităţii (şi Fecundităţii), Posesiunii şi Vieţii.Vizitatori unici

Free counters!

Situri Roxo Inc. în România


Get listed in a premium web site directory for free where you can find more resources about Internet Web Directory List Directory