Portalul vraciilor și vrăjitoarelor din România şi din Europa - Tarotul
Autentificare
Recomandate
CLIPA - cea mai veche revista românească din Statele Unite în circulaţie. Revistă independentă de informaţie socio-politică şi cultură editată săptămânal în SUA.
E-migrant.ro - Forumul romanilor din strainatate.


Tarotul

Tarotul este un joc de 78 de cărţi sau lame utilizat la început ca un joc obişnuit. Există actual numeroase varietăţi de tarot. Unele, cele mai recente, sunt la fel de fanteziste şi interesante ca şi cele vechi.

Tarotul de Marsillia pare să fie cel mai fidel transmiţător al tradiţiei egiptene şi lui i s-au consacrat toate studiile serioase de tarot. Se crede că tarotul a fost adus din Egipt de către boemieni la sfârşitul Evului Mediu. Este probabil ca tarotul de Paris, tarotul german, tarotul din Etteilla, ca şi cel din Marsillia, să fie o rezultantă a unei tradiţii foarte vechi şi a multiplelor influenţe populare.


Jocul se compune din 22 de figuri originale desemnate prin numele generic de Secrete Majore. Fiecare poartă un nume (Scamatorul, Papesa etc.) şi un număr marcat în partea de sus a cărţii (sau lamei) în cifre romane.

Secretele Minore se prezintă în patru serii: lama Sabiei, a Caprei, a Dinarului şi a Bastonului. Fiecare serie cuprinde patru figuri (un Rege, o Regină, un Valet şi un Cavaler) şi zece lame (de la as la zece). De la aceste Secrete Minore şi de la cele patru „culori” ale lor derivă jocul de cărţi obişnuit.

Tarotul constituie la urma urmelor un joc de predicţie, (un suport de prezicere) şi un document de studiu, cu care operează vrăjitoarele. Pot spune că îmi este cel mai la îndemână atunci când cine vine să mă consulte şi nu are răbdarea necesară (şi esenţială) pentru un ritual (sau ritualuri), în funcţie de problemele sale. Cu ajutorul tarotului le ghicesc viitorul apropiat şi pot să le ofere unele soluţii. Reţineţi: tarotul nu m-a minţit niciodată!

Pentru predicţie, simbolurile secretelor majore, dar şi ale celor minore sunt deosebit de importante.


Vizitatori unici

Free counters!

Situri Roxo Inc. în România


Get listed in a premium web site directory for free where you can find more resources about Internet Web Directory List Directory