Portalul vraciilor și vrăjitoarelor din România şi din Europa - Tarot
Autentificare
Recomandate
CLIPA - cea mai veche revista românească din Statele Unite în circulaţie. Revistă independentă de informaţie socio-politică şi cultură editată săptămânal în SUA.
E-migrant.ro - Forumul romanilor din strainatate.


Semnificaţia cărţilor de tarot

Măscăriciul I – Măscăriciul

Este un jongleur, cel care deschide jocul! El reprezintă adesea un jucător de piaţă şi un mag care cunoaşte secretele Universului. În general, este cunoscut ca un fel de consultant. Reprezintă voinţa şi minciuna. Poate fi considerat ca Dumnezeu, bărbatul dar şi diversitatea din Univers. Tragerea acestei cărţi este considerată a fi benefică şi anunţă realizări pe plan profesional.

Read more...

Simbolismul în tarot

Este imposibil de a vă da aici simbolistica completă a figurilor tarotului. Totuşi, câteva reguli generale permit de a interpreta sensul lor global. În primul rând, tarotul este o proiecţie a inconştientului colectiv. Ca în vise sau alte figuraţii proiectate, există inversiunea sensurilor.

Astfel, de la stânga la dreapta personajele au o semnificaţie inversă decât cea convenită de a se da de la dreapta la stânga în psihologie. O persoană întoarsă spre stânga are un rol esenţial activ sau material, de exemplu. Invers, un personaj întors către dreapta se va interpreta prin meditaţie sau întoarcerea în sine.

Read more...

Culorile tarotului

Jocul de tarot comportă şapte culori: albastru, roşu, galben, alb, negru, culoarea pielii, verde (violet în Secretele minore). Interpretarea acestor culori diferite este cea dată de simbolica din Evul Mediu.

Astfel, Papesa poartă o rochie roşie ascunsă sub o haină albastră în timp ce Papa poartă o robă albastră ascunsă de o capă roşie. Cred că vă daţi seama: valoarea acestor elemente este evidentă. Se ştie că Papii sunt îmbrăcaţi în alb!

Read more...

Tarotul

Tarotul este un joc de 78 de cărţi sau lame utilizat la început ca un joc obişnuit. Există actual numeroase varietăţi de tarot. Unele, cele mai recente, sunt la fel de fanteziste şi interesante ca şi cele vechi.

Tarotul de Marsillia pare să fie cel mai fidel transmiţător al tradiţiei egiptene şi lui i s-au consacrat toate studiile serioase de tarot. Se crede că tarotul a fost adus din Egipt de către boemieni la sfârşitul Evului Mediu. Este probabil ca tarotul de Paris, tarotul german, tarotul din Etteilla, ca şi cel din Marsillia, să fie o rezultantă a unei tradiţii foarte vechi şi a multiplelor influenţe populare.

Read more...


Vizitatori unici

Free counters!

Situri Roxo Inc. în România


Get listed in a premium web site directory for free where you can find more resources about Internet Web Directory List Directory