Portalul vraciilor și vrăjitoarelor din România şi din Europa - PDL-iştii nu se lasă: O nouă lege a audiovizualului interzice vrăjitoarele şi pregăteşte starea de asediu
Autentificare
Recomandate
CLIPA - cea mai veche revista românească din Statele Unite în circulaţie. Revistă independentă de informaţie socio-politică şi cultură editată săptămânal în SUA.
E-migrant.ro - Forumul romanilor din strainatate.


PDL-iştii nu se lasă: O nouă lege a audiovizualului interzice vrăjitoarele şi pregăteşte starea de asediu

PDL-iştii nu se lasă: O nouă lege a audiovizualului interzice vrăjitoarele şi pregăteşte starea de asediu

Deputaţii PDL Raluca Turcan, Brânduşa Novac , Doiniţa Chircu şi Cezar Preda au depus din nou, luni, un nou proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii audiovizualului, după ce în aceeaşi zi au retras un proiect similar.

Legea prevede printre altele ca în emisiunile de ştiri şi dezbateri între subiectul tratat şi imaginile ce însoţesc comentariul să existe o conexiune reală, titlurile şi textele afişate pe ecran să reflecte cât mai fidel esenţa faptelor şi datelor prezentate. De asemenea în  proiectul de lege se specifică faptul că în programele de ştiri, radiodifuzorii trebuie să asigure o prezentare echilibrată a reprezentanţilor puterii şi opoziţiei, ţinând cont de ponderea partidelor parlamentare, de importanţa temelor aflate în dezbatere şi, după caz, de reprezentarea partidelor la nivel local. În emisiunile de dezbatere numărul reprezentanţilor puterii şi opoziţiei trebuie să fie egal. Iniţiatorii mai susţin că radiodifuzorii trebuie să precizeze calitatea politică ori sindicală a persoanelor care îşi exprimă punctele de vedere în probleme de interes public.

Un capitol amplu este rezervat stării de urgenţă şi de asediu. Printre  prevederile iniţiativei se numără şi cea potrivit căreia decretul de instituire a stării de urgenţă şi stării de asediu se difuzează pe posturile de televiziune în cel mult două ore de la semnare şi repetat în primele 24 de ore de la instituirea stării de asediu sau de urgenţă. Informaţiile cu privire la starea de asediu sau de urgenţă , cu excepţia celor referitoare la dezastre se dau publicităţii numai cu avizul autorităţilor militare. Pe timpul stării de asediu sau al stării de urgenţă, radiodifuzorii sunt obligaţi să transmită cu prioritate mesajele autorităţilor militare, la cererea acestora.

PDL-iştii nu se lasă: O nouă lege a audiovizualului interzice vrăjitoarele şi pregăteşte starea de asediu

În proiectul de lege sunt interzise emisiunile interactive în care publicul apelează la vrăjitori şi prezicători sau la activităţi interzise prin lege. Totodată este interzisă prezentarea ori oferirea de consultaţii şi tratamente medicale neavizate de Colegiul Medicilor în emisiuni interactive. Proiectul de lege mai prevede că este interzisă difuzrea unei comunicări comerciale audiovizuale simultan cu difuzarea programelor de ştiri şi a emisiunilor de ezbatere politică, indiferent de forma şi formatul acestora.

Iniţiatorii au acordat o atenţie specială arestărilor. Potrivit proiectului de lege, este interzisă difuzarea de imagini sau de înregistrări ale persoanelor reţinute  pentru cercetări, arestate, ori aflate în detenţie, fără acordul scris al acestora, cu excepţia situaţiilor în care filmările sunt realizate în locuri publice. De asemenea, nu pot fi difuzate materiale audiovizuale realizate şi puse la dispoziţia radiodifuzorilor de către poliţie sau Parchet, fără acordul persoanelor care sunt victime ale unor infracţiuni sau fără acordul familiilor acestora.

Proiectul de lege mai interzice difuzarea de imagini şi sunete înregistrate cu microfoane şi camere de luat vederi ascunse, cu excepţia situaţiei în care materialelele astfel obţinute nu  puteau fi organizate în condiţii normale, iar conţinutul lor prezintă un interes justificat pentru public. De asemenea, potrivit iniţiativei legislative, difuzarea înregistrărilor convorbirilor telefonice sau a corespondeţei ajunse în posesia radiodifuzorilor este permisă doar dacă aceasta răspunde unor necesităţi de siguranţă naţională, ordine publică, sau asigură prevenirea unor fapte penale, sau dacă probează comiterea unei infracţiuni ori prezintă un interes public justificat.Vizitatori unici

Free counters!

Situri Roxo Inc. în România


Get listed in a premium web site directory for free where you can find more resources about Internet Web Directory List Directory