Portalul vraciilor și vrăjitoarelor din România şi din Europa - Vrăji de Bobotează
Autentificare
Recomandate
CLIPA - cea mai veche revista românească din Statele Unite în circulaţie. Revistă independentă de informaţie socio-politică şi cultură editată săptămânal în SUA.
E-migrant.ro - Forumul romanilor din strainatate.


Vrăji de Bobotează

Vrăji de Bobotează

Pentru că mâine este ajunul Bobotezei, seara în care se fac vrăji pentru aflarea ursitului/ursitei şi pentru că sunt şi eu „fată de măritat”, ce mândră ar fi mama să audă asta din gura mea, am sa fac vrăji de Bobotează.

M-am documentat bine (google mereu ştie), am scotocit prin sertarele amintirilor de pe la cursurile de folclor din facultate, am avut noroc şi mi-a trecut şi preotul pe la uşa cu boboteaza („noroc” însemnând, că am avut de unde procura busuiocul), aşa că multe nu mai sunt de făcut.

În ziua de ajun, se ţine post negru (nu-mi place culoarea asta… voi încerca să o înlocuiesc… să zicem verde), adică nu se bea şi nu se mănâncă nimic până la apusul soarelui (adică să nu-mi beau cafeaua dimineaţa?!?! ştiam eu că nu-i să fie să-mi aflu ursitul :D ), apoi se mânancă doar puţină turtă foarte sărată, pregatită în prealabil de „fetele de măritat” şi nu se bea apă (îmi pare rău, sărat n-am voie). Seara, înainte de culcare, se aşează firul de busuioc sub pernă, iar feciorul care îi va aduce apă în vis, acela e ursitul.

Şi mai ştiu una… dar asta e mai „păgână”, aşa; întra la categoria practici magice. Cică se ia una bucată „fată-de-măritat-doritoare-de-ghicit”, două oglinzi şi patru lumânări (mă întreb dacă cele parfumate sunt bune). Cele două oglinzi se aşeaza faţă în faţă, cele patru luânări aprinse între ele (două de-o parte şi două de alta), iar fata (sau băiatul, că poate sunt curioşi şi printre flăcăi, deşi tare mă îndoiesc de asta) se aşează în spatele unei oglinzi şi priveşte fix, printre lumânări, în cealalta oglindă, fără să clipească. Şi se zice ca astfel îşi va vedea ursitul. Doar că mai e un mic detaliu mai picant, să zic aşa… fata trebuie să fie singură în cameră şi mai ales, goală… (uuuu… kinky :P )

Acestea fiind spuse şi enumerate ca atare, busuioc am, perna am, „fată de măritat” sunt, aşa că nu-mi mai rămâne decât să dorm şi să visez frumos. Deşi, mai am o nelămurire… dacă văd filmul ăla cu Brad Pitt şi îl visez pe el, ce mă fac? Sau şi mai rău… dacă îmi visez ursitul şi dimineaţa nu-mi mai amintesc nimic?

Detalii, detalii… Acum nu mai contează! Avem vrăji de făcut!

Vrăji de Bobotează


Vizitatori unici

Free counters!

Situri Roxo Inc. în România


Get listed in a premium web site directory for free where you can find more resources about Internet Web Directory List Directory