Portalul vraciilor și vrăjitoarelor din România şi din Europa - Superstiţii de Sfântul Nicolae! Află ce vesteşte un an nou bun
Autentificare
Recomandate
CLIPA - cea mai veche revista românească din Statele Unite în circulaţie. Revistă independentă de informaţie socio-politică şi cultură editată săptămânal în SUA.
E-migrant.ro - Forumul romanilor din strainatate.


Superstiţii de Sfântul Nicolae! Află ce vesteşte un an nou bun

Superstiţii de Sfântul Nicolae! Află ce vesteşte un an nou bun

Moş Nicolae vine în fiecare an, în noaptea de 5 spre 6 decembrie, cu daruri atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Peste 800.000 de români îşi sărbătoresc ziua numelui de Sfântul Nicolae, pe 6 decembrie.

Superstiţii de Sfântul Nicolae
În popor se spune că, odată cu venirea acestei zile, se poate spune că iarna a început. De Sfântul Nicolae se pun crenguţe de pomi roditori în apă, la căldură, şi dacă se înversezc până la Anul Nou, acesta va fi mânos. Ziua de 6 decembrie semnifică încheierea perioadei de făcut farmece şi vrăji – în afara celor de legare a bărbatului şi a femeii –, care nu vor fi reluate până de Anul Nou. De asemenea, încep pregătirile pentru Ignat şi sărbătoarea Crăciunului şi totodată se face descântarea farmecelor de Magie Neagră (se face cu cea mai mare eficienţă în această perioadă).

Sfântul Nicolae se numeşte în credinţa populara San-Nicoară. El păzeşte Soarele care încearcă să se strecoare pe lângă el spre ţărâmurile de miazănoapte pentru a lasă lumea fără lumină şi căldură.

Cine este Sfântul Nicolae?
S-a născut în Orientul Mijlociu, în apropierea oraşului Bethleem. Se cunoaşte cu certitudine că a trăit în secolul al IV-lea şi a fost recunoscut şi onorat ca sfânt începând cu secolul VI.

Nu mai puţin de 21 de miracole îi sunt atribuite, Sfântul Nicolae devenind cunoscut pentru credinţa, zelul şi dragostea pentru semeni şi în special pentru copii. Nicolae provenea dintr-o familie înstărită, iar la moartea ambilor părinţi a moştenit întreaga avere la o vârstă fragedă, pe care s-a hotărât să o folosească în scopuri umanitare şi să-i ajute pe cât mai mulţi oameni nevoiaşi.

În secolul X, ţarul Vladimir al Rusiei a călătorit la Constantinopole şi, auzind de poveştirile minunate despre Sfântul Nicolae, a decis să-l faca patronul spiritual al Rusiei. În secolul al XI-lea, rămăşiţele Sfântului Nicolae au fost furate de marinari italieni şi depuse în Bari, Italia. Acolo sunt şi în ziua de azi, iar o mănăstire a fost construită pentru credincioşii aflaţi în pelerinaj către Ţara Sfţnta, veniţi să se inchine la moaştele Sfântului Nicolae. Se spune că moaştele Sfântului Nicolae emană din când în când un miros dulceag.

O parte din moaştele Sfântului Nicolae se găsesc în Biserica Sf. Gheorghe Nou din Capitală.

De Crăciun şi Anul Nou ne putem elibera de lanţurile Întunericului

Legendele Sfântului Nicolae
De-a lungul secolelor au apărut poveşti şi legende despre viaţa şi binefacerile Sfântului Nicolae. Una dintre cele mai cunoscute legende este a celor trei surori, fetele unui nobil scăpătat care, datorită situaţiei financiare precare, nu se puteau mărita.

Se spune că atunci când fata cea mare a ajuns la vremea măriţişului, cel ajuns deja cardinal, Nicolae, a lăsat noaptea, la uşa casei nobilului, un săculeţ cu aur. Povestea s-a repetat intocmai şi când a venit vremea de măriţiş pentru cea de a doua fată. Când i-a venit vremea şi celei de-a treia fete, nobilul a stat de pază să afle cine este bunul samaritean. În noaptea cu pricină, nobilul a stat de pază şi l-a văzut pe cardinal cum a lăsat săculeţul cu aur.

sursa: PRO TV


Vizitatori unici

Free counters!

Situri Roxo Inc. în România


Get listed in a premium web site directory for free where you can find more resources about Internet Web Directory List Directory