Portalul vraciilor și vrăjitoarelor din România şi din Europa - O descoperire arheologică dintre cele mai stranii!
Autentificare
Recomandate
CLIPA - cea mai veche revista românească din Statele Unite în circulaţie. Revistă independentă de informaţie socio-politică şi cultură editată săptămânal în SUA.
E-migrant.ro - Forumul romanilor din strainatate.


O descoperire arheologică dintre cele mai stranii!

O descoperire arheologică  dintre cele mai stranii!

Un blestem cu caracter sexual a fost scos la lumina zilei în timpul săpăturilor într-un sit datând din sec. VII din Cipru, o descoperire foarte rară pentru această epocă.

Blestemul, scris în greacă pe o tăbliţă din plumb, indică de a avea probleme în dragoste, a spus Cyprus Weekley. Situl se găseşte în apropiere de Limassol, în sudul insulei. Tăbliţa mai arată un bărbat ţinând în mâna sa dreaptă un obiect asemănător unei clepsidre.

 

Inscripţia datează din sec. VII, epocă în care religia creştină era implantată pe insula mediteraniană, ceea ce l-a făcut pe cercetătorul M. Aupert să creadă ea se referă la activităţi de vrăjitorie sau de şamanism, care au supravieţuit primei ere păgâne.

Anticul oraş Amatone, unde se află situl, a fost fondat de fenicieni acum aproximativ 1500 de ani î.e. n. şi s-a îmbogăţit datorită culturii cerealelor şi minelor de cupru. Oraşul, capitală regională un timp a prezenţei romane, era înfloritor în sec. VII după care a fost abandonat, cinci secole mai târziu.

 


Vizitatori unici

Free counters!

Situri Roxo Inc. în România


Get listed in a premium web site directory for free where you can find more resources about Internet Web Directory List Directory