Portalul vraciilor și vrăjitoarelor din România şi din Europa - Vrăjitoarele în interiorul cetății medievale Castrum Clus
Autentificare
Recomandate
CLIPA - cea mai veche revista românească din Statele Unite în circulaţie. Revistă independentă de informaţie socio-politică şi cultură editată săptămânal în SUA.
E-migrant.ro - Forumul romanilor din strainatate.


Vrăjitoarele în interiorul cetății medievale Castrum Clus

Vrăjitoarele în interiorul cetății medievale Castrum Clus

De la Vrăjitorul Oz, Vrăjitoarea Albă din Narnia, la Merlin, Tituba, sclava din Salem, la cele trei Vrăjitoare din Macbeth, până la înfricoșătoarea Baba Cloanța, stăpâna celor mai întunecate colțuri ale subconștientului, imaginarul colectiv din toate timpurile, dar și culturile, sunt împânzite de o serie de vrăjitori și vrăjitoare cu puteri malefice, adepti ai întunericului sau deopotrivă, slujitori ai luminii.

Lumea poveștilor populare este formată din zâne, feți frumoși și babe cloanțe cotoroanțe, care împrăștie venin în viețile oamenilor. Este o lume unde superstițiile legate de întuneric au alimentat întotdeauna imaginația umană și au constituit un puternic fond pentru o întreagă mitologie fantastică, transpusă în realitate. Cu ajutorul acestor supoziții în Europa, dar și în cealaltă parte a Atlanticului, a fost constatată existența vrăjitoarei – femeia care este aliata diavolului, reprezentanta acestuia pe pământ. Ea este posedată de propriul stăpân, ba mai mult decât atât, se transformă în animale, prepară poțiuni magice din plante și stăpânește puteri oculte, pentru a duce la pierzanie sufletele nevinovate ale credincioșilor. Bazată pe aceste teorii, credința că aceste servitoare diavolești există, s-a materializat într-o adevărată vânătoare împotriva acestor creaturi ale întunericului.

Astfel, în Europa s-au estimat a exista între 50 și 100 de mii de vrăjitoare, ce au fost pedepsite pentru păcatele lor, prin ardere pe rug, decapitare sau spânzurare. Condamnarea, dar și executarea lor era făcută în locurile publice, în genere în piețele centrale, unde actul justițiar devenea prilej de spectacol macabru pentru mulțime.

Cea mai faimoasă, mediatizată și apreciată prezicătoare și ursitoare din România, Beatrice cu cele mai multe cazuri rezolvate.

Apreciată de o comisie europeană a ursitoarelor, numărând aproximativ 37 de ursitoare, cele mai puternice din toată Europa și America de Sud, vine acum în ajutorul Dvs.

Dacă simți că ai ajuns la o cotitură a vieții în care nimic nu-ți mai merge și că toate se duc de râpă, că nu mai ai speranțe, atunci cu siguranță ai nevoie de ea.

Tămăduitoarea Beatrice are puterea divină cu care îi poate ajuta pe cei necăjiți. De mică copilă a învățat tainele magiei albe și lucrul sfânt. Prin puterea ei scoate argintul viu, aduce persoana iubită înapoi, dezlegă cununiile, face pentru înțelegere, pentru spor.

Vindecă: alcoolismul, epilepsia, depresia, infertilitatea, impotența, patima jocurilor de noroc, psoriazisul, gelozia. Prin puterile moștenite, dezlegă orice blestem, indiferent de gravitatea lui!


În Transilvania procesele împotriva vrăjitoarelor apar mai târziu, fiind frecvente în timpul Principelui maghiar Mihail Apafi I. Cinci sute de vrăjitoare au fost condamnate și executate în aproximativ un secol, apogeul fiind atins între anii 1730 – 1745. Aceste procese desfășurate la Târgu Mureș, Brașov, Sighișoara, Baia Mare, Sibiu, Dej și Cluj au fost interzise începând cu anul 1768 de către Împărăteasa Maria Terezia.

Și totuși, de ce erau acestea acuzate, cum erau descoperite și unde erau interogate vrăjitoarele?

citește articolul întreg AICI

 


Vizitatori unici

Free counters!

Situri Roxo Inc. în România


Get listed in a premium web site directory for free where you can find more resources about Internet Web Directory List Directory