Portalul vraciilor și vrăjitoarelor din România şi din Europa - Zodiile din zodiacul european
Autentificare
Recomandate
CLIPA - cea mai veche revista românească din Statele Unite în circulaţie. Revistă independentă de informaţie socio-politică şi cultură editată săptămânal în SUA.
E-migrant.ro - Forumul romanilor din strainatate.


Zodiile din zodiacul european

ZODIAC, zodiace, s.n. 1. Zonă circulară a sferei cereşti în care se află cele douasprezece constelaţii corespunzătoare lunilor anului şi prin faţa cărora trece drumul aparent al Soarelui în cursul unui an; fiecare dintre cele 12 sectoare ale acestei zone. * Semnele zodiacului sau zodiacele = figurile simbolice ale zodiacului reprezentând cele douăsprezece constelaţii. 2. Carte de astrologie cuprinzând preziceri asupra destinului oamenilor, potrivit zodiei în care s-au născut; carte de zodii. – Din ngr. [kíklos] zodhiakós. (definiţie: DEX 1998)

ZODIAC, zodiace n. 1) Zona a bolţii cereşti care se întinde de o parte şi de alta a eclipticii, fiind străbătută de Soare în decursul unui an şi cuprinzând 12 zodii. * Semnele zodiacului = figurile simbolice ale celor 12 zodii. 2) Totalitate a celor 12 zodii, cuprinse de o astfel de zonă a bolţii cereşti. 3) Carte pe baza căreia se prezice viitorul omului potrivit zodiei în care s-a născut. (definiţie: NODEX)

Vărsator Capricorn Săgetător Scorpion
Peşti Zodiac european / zodiac occidental / zodiac clasic Balanţă
Berbec Fecioară
Taur Gemeni Rac Leu


Horoscop zilnic


Zodiacul clasic (occidental) este compus din douăsprezece zodii:

 • Berbec: 21 martie – 20 aprilie
 • Taur: 21 aprilie – 21 mai
 • Gemeni: 22 mai – 21 iunie
 • Rac: 22 iunie – 22 iulie
 • Leu: 23 iulie – 22 august
 • Fecioară: 23 august – 21 septembrie
 • Balanţă: 22 septembrie – 22 octombrie
 • Scorpion: 23 octombrie – 21 noiembrie
 • Săgetator: 22 noiembrie – 20 decembrie
 • Capricorn: 21 decembrie – 19 ianuarie
 • Vărsător: 20 ianuarie – 18 februarie
 • Peşti: 19 februarie – 20 martie

Ascendentul este un termen din astrologie care reprezintă constelaţia zodiacală aflată la răsărit în momentul naşterii unei persoane. Conform teoriilor astrologice ascendentul defineşte în special personalitatea în cea de a doua parte a vieţii cuiva, în timp ce zodia (constelaţia în care se afla soarele în momentul naşterii) conturează personalitatea în prima parte a vieţii.

Calcularea ascendentului
Ascendentul se calculează în funcţie de următoarele elemente:

 • ora naşterii (GMT)
 • timpul sideral
 • coordonatele (latitudinea si longitudinea) locului de naştere

Procedeu:

 1. Se citeşte din tabelele de efemeride timpul sideral aferent datei naşterii.
 2. Diferenţa dintre timpul sideral a două zile consecutive este de aproximativ 4 minute. Cu ajutorul regulii de 3 simplă se ajustează timpul sideral în funcţie de ora naşterii cu 0 până la 4 minute. Acesta este timpul sideral corectat.
 3. Apoi trebuie convertită longitudinea în timp după formula 15 grade = 1 oră. Oraşul Bucureşti de exemplu are longitudinea 26°6’. Longitudinea locului naşterii se înmulţeşte cu 4 şi se obţin minutele de corecţie în funcţie de aceasta.
 4. Pentru a afla timpul sideral final se adună ceeace s-a obţinut la punctele anterioare: ora GMT, timpul sideral corectat şi corecţia corespunzătoare longitudinii.
 5. În tabelul caselor cerului, la latitudinea corespunzatoare locului naşterii, se caută timpul sideral final, obţinut anterior, şi se află locul în care se află cuspidele caselor cerului. Cuspida casei 1 reprezintă ascendentul, cea a casei 7 reprezintă descendentul, casa 4 reprezintă fundul cerului iar 10 – mijlocul cerului.


Vizitatori unici

Free counters!

Situri Roxo Inc. în România


Get listed in a premium web site directory for free where you can find more resources about Internet Web Directory List Directory