Portalul vraciilor și vrăjitoarelor din România şi din Europa - Descântece
Autentificare
Recomandate
CLIPA - cea mai veche revista românească din Statele Unite în circulaţie. Revistă independentă de informaţie socio-politică şi cultură editată săptămânal în SUA.
E-migrant.ro - Forumul romanilor din strainatate.


Vă atragem atenţia, că fiecare descântec de pe site are un descântec pereche, care trebuie făcut de cineva iniţiat în magie. Descântecele făcute fără descântecul pereche nu ajută, ci din contră, pot amplifica răul existent!

Descântec de dragoste V.

În ziua când umblă preotul cu crucea prin sat, adecă în ajunul Bobotezei, să faci un pămătuc de busuioc şi de cu seară te duci la vale sau la râu cu acela căruia-i faci descântecul. Apoi, băgând pămătucul de busuioc în apă, stropeşti pe acela căruia-i descânţi, până se ţine descântecul. Sfârşindu-se descântecul şi mergând către casă, nu-i iertat a se uita înapoi, că atunci n-are putere descântecul. Descântecul de dragoste se poate face şi în ajunul Crăciunului, la Sânvăsii şi la Bobotează, şi în alte zile mari ale anului.

Read more...

Descântec de dragoste IV.

„Des întâlnite mai ales în rândul tradiţiilor premaritale sunt şi descântecele de dragoste – mai mult în forma încântecelor, a «vrăjilor» sau a «farmecelor de dragoste» şi sfecifice anumitor momente ale calendarului ţărănesc: Boboteaza, Dragobete, Florii, Rusalii, Sânzâiene, Anul Nou.

Farmecele de dragoste se pot îndeplini ritualic numai în «zilele de frupt» şi se fac întotdeauna la «ceasuri de mare taină» – înainte de răsăritul soarelui, sau în miez de noapte…” (Gabriela Căian, Descântecul – ritm arhaic de magie tainică, în Acta Musei, I, 2002, Sighetu Maramaţiei, p. 159).

Read more...

Descântec de dragoste III.

Plecai în luncă
în Sfâta Duminică
pe potecă necălcată
pe rouă nescuturată
prin dragoste neadunată
poteca dac-o călcai
roua că o scuturai
şi dragostile le adunai
şi-n astă apă
şi-n astă cană
le băgai
şi cu ele toate
pe corp mă spălai;
nu mă spălai de lutoasă
şi de imoasă
şi mă spălai
să fiu mai drăgăstoasă
de toată lumea aleasă.

Read more...

Descântec de ursită

Descântătoarea ţine în mână un şomultoc legat, în care se află o săgeată făcută din nouă ace de la o vădană, voz de rug şi lemn de răchită, legate toate cu sbici de la cai; mai ţine în mână şi secerea şi cuţitul, iar în altă mână toporul. Pune apă neîncepută în o strachină, pe braţele femeii bolnave, pentru ca să o spele, iar descântătoarea la spate pune secerea, cuţitul şi şomultocul în formă de cruce pe cap, pe umere, pe spate, descântând, ca să-l alunge pe diavolul, căci ursita e cu "ceas rău" şi el de acelea se înspăimântaeză, căci el e prost şi de frică fuge.

Read more...

Descântec pentru un farmec făcut asupra casei tale

Împotriva farmecelor trimise asupra casei tale, se poate rosti un descântec aducător de spor şi noroc. Descântecul acesta îl puteţi rosti singuri, fără să fie nevoie de pregătiri speciale înainte. Trebuie să aveţi la îndemână un vas cu apă neîncepută, cu care după rostirea descântecului, veţi stropi prin casă, pragul şi ferestrele:

Read more...

Descântec aducerea înapoi a băratului

Se lucrează cu acest descântec pentru un bărbat care şi-a părăsit casa, iubita, logodnica ori nevasta şi se poate rosti şi asupra lui însuşi şi asupra unui obiect sau vesmânt pe care apoi îl veţi da să-l poarte fără ca el să ştie ca acel lucru a fost descântat, pentru aceasta rostiţi aşa:

Read more...

Descântec de deochi

Se spune descântecul suflându-se asupra bolnavului de trei ori:

Read more...

Descântec de dragoste II.

Este vorba de un farmec care se lucrează numai în mod direct pe numele şi trupul unei anumite persoane fie de sex feminin, fie masculin. El face ca legătura dintre două persoane să dureze timp îndelungat, să fie tare şi de nedesfăcut, iar femeia sau bărbatul respectiv să nu mai poata avea ochi pentru altcineva şi nici aplecare către dragosteea altcuiva.

Luaţi un vas cu apă neîncepută, lăsată peste noapte la lumina Lunii, vas în care turnaţi 12 picături de miere şi 6 bucăţele dintr-o lumânare roşie care a ars în biserică la o nuntă ori la un botez. Presăraţi apoi puţină tâmâie şi un pic de busuioc sfinţit. Trebuie să aveţi mare grija însă, ca să nu cumva să vadă apa aceasta lumina soarelui, în dimineaţa în care veţi rosti lucrarea de legare. Cu o lingură nouă de lemn, amestecaţi apa din vas de 12 ori, în sensul în care merge Luna pe bolta cerească, rostind urmatoarele:

Read more...

Ceasul rău

Ceasul rău este un duh malefic care umblă, îmbolnîveşte, îndeamnă la rău şi poceşte sau omoară pe cei ce-i ies în cale, sinonim cu Ceas Slab. Apropierea ceasului rău poate fi recunoscută de ţiuitul produs de acesta în timpul zborului. Ceasul rău poate aparea în orice zi a anului. Dar, spre deosebire de duminică, luni, miercuri, joi şi vineri care au câte un singur ceas rău, marţea şi sâmbăta au, fiecare câte trei. Pentru a se feri de răul pe care-l aduce ceasul rău, omul se închină, bate cu degetul în lemn şi îl invocă pe Dumnezeu: Doamne ajută! Dacă, totuşi, cineva cădea victimă ceasului rău, acesta era scos din corp prin descântec:

Read more...

Descântec „pentru toate cele”: pocitură, deochi, ursită

Se descântă cu un cuţit părăsit, în usturoi, şi cu acela se unge, sau în apă cu care se spală şi se bea, restul se toarnă pe câne cruci şi, de s-a scutura, nu i-i nimic omului.

Read more...


Vizitatori unici

Free counters!

Situri Roxo Inc. în România


Get listed in a premium web site directory for free where you can find more resources about Internet Web Directory List Directory