Portalul vraciilor și vrăjitoarelor din România şi din Europa - Magie şamanică
Autentificare
Recomandate
CLIPA - cea mai veche revista românească din Statele Unite în circulaţie. Revistă independentă de informaţie socio-politică şi cultură editată săptămânal în SUA.
E-migrant.ro - Forumul romanilor din strainatate.


Magie şamanică

Fără  îndoială, şamanismul este una dintre religiile cele mai vechi ale civilizaţiilor primitive. Esenţial bazată pe respectul şi venerarea forţelor creatoare ale Naturii, deschiderea pe care ea a manifestat-o spre mister şi Magie au făcut-o să fie, în ochii oamenilor, foarte atrăgătoare.

La începutul existenţei lor, şamanii acţionau ca nişte adevăraţi şi preţuiţi vindecători şi invocau, în timpul ritualurilor pe care le efectuau, spiritele Naturii. Puterile lor erau datorate unei nemaipomenite stări de extaz, când conştiinţa lor se modifica şi le permitea de a comunica cu forţele Universului. Dar pentru a ajunge la aceste stări şamanice, ei practicau de tineri unele activităţi „specifice”: lipsa de apă, suferinţă, auto flagelare, concentarea sau consumul (prin absorbţie) de substanţe halucinogene. De fapt, se drogau!

Mai târziu, şamanii au ajuns la tehnici care le-au permis de a-şi modifica conştiinţa conform dorinţelor lor. Toba, oglinzile, muzica, dansurile, pisicile erau combinate cu sunetul oceanului şi cu al vântului, cu flăcările, cu obscuritatea şi toate aceste „unelte” împingea conştiinţa sa din lumea fizică şi reală în regatul energiilor naturale. Aceste manifestări reprezentau, atunci ca şi acum, punctul de plecare al tuturor formelor de Magie şi chiar de religie.

Treptat, supliciile şi substanţele halucinogene au fost înlocuite prin ritualuri şi unelte spirituale mai puţin brutale. Dar scopul rămâne acelaşi: de a accede la stări de conştiinţă modificate pentru a fi în comunicare cu Natura întreagă „în care nu există nimic care să nu fie divin”, spun şamanii.Vizitatori unici

Free counters!

Situri Roxo Inc. în România


Get listed in a premium web site directory for free where you can find more resources about Internet Web Directory List Directory