Portalul vraciilor și vrăjitoarelor din România şi din Europa - Alte magii
Autentificare
Recomandate
CLIPA - cea mai veche revista românească din Statele Unite în circulaţie. Revistă independentă de informaţie socio-politică şi cultură editată săptămânal în SUA.
E-migrant.ro - Forumul romanilor din strainatate.


Culorile în Magia egipteană

Negru – Nu era considerată de egipteni o culoare propriu-zisă, ci tocmai absenţa acesteia. Negrul era culoarea fertilităţii şi a noului, un simbol al renaşterii şi al regenerării. Aceste caracteristici erau profund legate de obscuritatea lumii de dincolo, de regatul morţii, care era locul unde defunctul suporta transformările care trebuiau să-i dea viaţa eternă.

Osiris mai era numită şi „Negru”, ca şi Anubis, Min şi Khentamentiu.

Read more...

Principiile şamanismului

Şamanul este persoana care, în societăţile tradiţionale, poate să se pună în raport cu lumea de Dincolo, cu lumea spiritelor şi a morţilor. Pentru asta, el are posibilitatea de a-şi părăsi corpul. Şamanul este un vindecător în adevăratul sens al cuvântului. El are viziuni şi practică ceea ce numim medium (este posedat de spirite). Dar îşi păstrează toate facultăţile, ceea ce reprezintă un atu important şi demn de reţinut.

Se crede că animalele sunt animate de spirite pe care şamanul le întâlneşte în lumea supranaturală. Dar ca să realizeze asta, el trebuie să se transforme în animal şi să se căsătorească cu fiica spiritului care îi va servi drept ghid. Adesea, acest spirit ia forma unui cerb. Gesticulaţiile şamanului, pe care europenii le-au considerat nebunie, nu sunt altceva decât manifestarea naturii sale animale. De la soţia sa, prin seducţie, va obţine promisiunea de a vâna animale. Numai că vânătoarea este un schimb: spiritele vânătorilor sunt devorate, ceea ce le cauzează boli şi duce la moarte. Rolul şamanului nu este de a le vindeca, ci se rezumă de a face acest schimb.

Read more...

Magie egipteană

Spiritualitatea egipteană este o ştiinţă foarte interesantă, foarte completă şi complexă.

Din Egipt provin fără îndoială rolurile pe care le joacă morţii în practicile Magiei. Papirusuri egiptene dau o reţetă minuţioasă în acest sens. Se poate spune că ritualurile de Magie Înaltă provin din Egipt.

Read more...

Magie şamanică

Fără  îndoială, şamanismul este una dintre religiile cele mai vechi ale civilizaţiilor primitive. Esenţial bazată pe respectul şi venerarea forţelor creatoare ale Naturii, deschiderea pe care ea a manifestat-o spre mister şi Magie au făcut-o să fie, în ochii oamenilor, foarte atrăgătoare.

Read more...


Vizitatori unici

Free counters!

Situri Roxo Inc. în România


Get listed in a premium web site directory for free where you can find more resources about Internet Web Directory List Directory